Startpagina.

Koitrip november 2003
25 oktober
26 oktober
26 oktober(2)
27 oktober
28 oktober
29 oktober
30 oktober
30 oktober(2)
31 oktober
Sfeerfoto's
 

De geheimen van de koihunt.


31 oktober 2003.

  Vandaag begint de verovering van het Niigata-gebergte bij Shintaro Koi Farm. Shintaro gebruikt de Matsunosuke-bloedlijn en kweekt dus hoofdzakelijk Gosanke's. Toen wij hem bezochten waren we niet zo enthousiast over zijn koi en we besloten snel verder te gaan. Ons volgende bestemming is Marusho Koi Farm van Shoji Tanaka.Shoji Tanaka kweekt vooral Hikarimono en Kawarimono en is gespecialiseerd in de kweek van Chagoi. Ik vond de koi van Tanaka maar van gemiddelde kwaliteit. Veel Chagoi's hadden zwarte puntjes op het lichaam. Uiteraard blijven deze tot laatste in de bassins en het was dan ook zoeken naar enkele boxen perfecte Chagoi's waarna wij onze reis verderzetten richting Conias.Conias staat vooral bekend voor de kweek van wondermooie Doitsu Ochiba's. Alle kwekers laten toe dat handelaars in de vijvers hun koi zelf netten. Conias wil echter alle gekozen koi zelf netten en daardoor hangt er van de eerste minuut een zekere spanning in de lucht. Zijn koi zijn echter van sublieme kwaliteit en dito prijskaartje. Maarja kwaliteit moet nu eenmaal betaald worden.
Aoki :
Van Conias gaat het verder naar Aoki. Aoki kweekt vooral de bekende variŽteiten als Kikokuryu en Beni-kikokuryu, Yamato en Kumonryu. Sommige van deze variŽteiten kweekte Aoki bij vergissing, deze vergissing heeft hem geen windeieren gelegd. Ondertussen heeft Aoki zich echt gespecialiseerd in deze variŽteiten waardoor deze vissen een ongekende schoonheid bezitten. Aoki is ook de man welke op mij de grootste indruk maakte tijdens deze Japanreis. Deze kweker weet heel goed waar hij nu staat en waar hij naar toe wil en we mogen in de toekomst nog vele speciale koi van hem verwachten. Op de foto ziet u een zeer speciale Yamato welke aan geen enkel klassiek kenmerk voldoet zoals we meestal een koi beoordelen maar de combinatie en opeenstapeling van 'tekortkomingen' maakt van deze koi een uniek exemplaar.
Torazo :
Laatste stopplaats van de dag is Torazo. De kweker kweekt uitsluitend Gosanke's, allen van zeer hoge kwaliteit. Wij bowlden voor u een unieke Tategoi Kohaku. De kweker verzekerde ons dat deze koi; na nog een extra jaartje op de mudpond; zijn kop spierwit zou zijn waardoor deze koi de perfectie zeer dicht benaderd. Spijtig genoeg krijgt deze koi die kans niet meer want deze koi verhuist richting Engeland om verkocht te worden. Spijtig. Uit het standpunt van de dealer zeer goed te begrijpen want voor deze vis staan de kopers aan te schuiven.

Deze avond hebben we nog een afspraak met Torazo voor een intervieuw en de volgende dagen zullen we in Tokyo doorbrengen. Wij hopen dat je van deze reportage genoten hebt en willen op de volgende bladzijde nog enkele sfeerfoto's meegeven.


Sfeerfoto's Niigata.

www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help