Startpagina.

Koitrip november 2003
25 oktober
26 oktober
26 oktober(2)
27 oktober
28 oktober
29 oktober
30 oktober
30 oktober(2)
31 oktober
Sfeerfoto's
 

De geheimen van de koihunt.


29 oktober 2003.

  Bang om weer wakker liggen heb ik mij gisterenavond een aantal flessen wijn soldaat gemaakt. Zelden zo goed geslapen. Op het programma voor vandaag staat in de voormiddag een bezoek aan Hosokai gevolgd door een bezoek aan het koimuseum en in de late voormiddag zullen we op de koiveiling aanwezig zijn tot deze is afgelopen; omstreeks 15.00u.

Hosokai :
Hosokai kweekt diverse variŽteiten zoals Gosanke, Goshiki, Asagi, Kawarimono en nog vele andere in alle maten en prijsklassen. In het oude koihuis op de voorgrond zitten de tosai en in het nieuwe achteraan de tweejarige en oudere koi. Op de onderste foto zie je een Ginrin Orenji van bijna een meter. De kweker had liever niet dat de koi gebowld werd omdat de vis nog maar net van de mudpond kwam en daardoor nog wat onder stress stond. Hier hadden we uiteraard begrip voor vandaar de minder gelukte foto.

Van Hosokai rijden we naar het koimuseum in Ojija. Het museum geeft een overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van koi doorheen de jaren. Diverse kwekers schonken koi aan het museum om de prachtige showvijver te vullen. Het is ook mogelijk voor particulieren om hun koi een tijd te laten bewaren door het museum.


Na ons museumbezoek spoeden we ons richting koiveiling waar Kentora onder het toezient oog van Shinoda de eerste vissen reeds in de verkoopbakken brengt. Let op het gemak waarmee de kwekers de koi uit de showvaten halen. Ook de administratie werkt op volle toeren bij een dergelijke veiling.


Als extraatje hebben we nog enkele korte filmpjes over de veiling bijgevoegd. Op het eerste filmpje is de staande afroeper Otsuka terwijl Marudoh de koi aan de andere kwekers laat zien door met de bowl langs te rijden. Klik hier om het downloaden te starten.

Nog een filmpje over de handigheid van Ikarashi om een koi met de hand uit een showvat te nemen. Klik hier om het downloaden te starten.


Ga naar 30 oktober 2003

www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help