Startpagina.

Koitrip november 2003
25 oktober
26 oktober
26 oktober(2)
27 oktober
28 oktober
29 oktober
30 oktober
30 oktober(2)
31 oktober
Sfeerfoto's
 

De geheimen van de koihunt.


26 oktober 2003(2).

Sakai :
Van Yagenji gaat het verder richting Sakai, jawel de kweker van de Matsunosuke-bloedlijn. Sakai kweekt hoofdzakelijk Gosanke van topkwaliteit. Op onze vraag werden komen en netten bij elkaar gezocht om zijn koi eens wat nader te bekijken. Werkelijk schitterende koi. Terwijl ik thuis mijn internetpagina's aan het samenstellen ben kom ik tot de conclusie dat ik in alle opwinding vergeten ben deze prachtige vissen te fotograferen. Zeer jammer natuurlijk.


Iwashita :
Van Sakai gaat het naar Iwashita. Iwashita staat bekend als Asagi en Shusui-kweker maar kweekt daarbuiten ook nog enkele andere variŽteiten. De kweker was zeer fier om ons enkele uitzonderlijke exemplaren te tonen. Enkele minuten later zaten er twee vissen in de bowl. Een Ginrin Asagi en een Ginrin Shusui. Het zijn geen topvissen maar toch zeer speciaal, voor de liefhebber van unieke vissen.

Onder: Ginrin Asagi; Rechts: Ginrin ShusuiTanaka :
Van Iwashita gaat het naar Shigeo Tanaka van Maruju Koi Farm. In ons overzicht van de kwekers schreven we nog dat Tanaka koi kweekt van middelmatige kwaliteit. Hier moeten we zeer zeker op terugkomen. Toen wij hem nu bezochten was dit zeker niet meer waar. Tanaka's stock's zijn er enorm op vooruit gegaan. Wij treffen vooral Gosanke, Goromo en Shiro Utsuri aan in zijn stocks. Al snel viel ons oog op enkele tategoi Sanke's welke we eens van korter bij wensten te zien. Download even het filmpje om mee te genieten. Klik hier om het filmpje te downloaden.


We sluiten deze dag af met nog wat overzichtfoto's van het Niigata-gebergte. De eerste foto is genomen vanuit de tuin van Iwashita en de tweede is het koihuis van Iwashita. Op de foto kan je duidelijk zien welke mudponds er al zijn geoogst en welke er nog moeten gedaan worden.
Ga naar 27 oktober 2003

www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help