Startpagina.

Koitrip november 2003
25 oktober
26 oktober
26 oktober(2)
27 oktober
28 oktober
29 oktober
30 oktober
30 oktober(2)
31 oktober
Sfeerfoto's
 

De geheimen van de koihunt.


30 oktober 2003.

  Langzaam maar zeker begint mijn biologische klok zich aan te passen. Het werd stilaan ook tijd. Vandaag staat er een zeer drukke dag op het programma. In de vroege voormiddag staat er het oogsten van een mudpond op het programma gevolgd door een bezoek aan Shinoda, Koshuji en Kawakami. In de namiddag staan Dainichi, Hirashin, Ikarashi en Yagenji op het programma. Deze avond hebben we een afspraak met Torazo voor een diepte intervieuw.

De mudpond wordt afgevangen door met een sleepnet langs de kanten van de mudpond de koi naar het midden te jagen. Daar komen ze in het net dat dan naar de oever aan de overzijde wordt gesleept. Als de koi zijn bijeen gedreven worden ze in een bowl geplaatst en naar de truck gebracht. Het aantal afgevangen vissen wordt nauwgezet geteld. We hadden het heel goed gedaan want op deze pond zaten 250 koi en we hadden er bij onze eerste sleep 237. Er moest dus een tweede keer gesleept worden om de overige 13 te vangen. Op de onderste foto is onze koi-oogst te bewonderen. Vooral Gosanke tussen 25 en 40cm maar er zijn ook koi van alle andere variŽteiten aanwezig.


Shinoda :
Na het oogsten van de mudpond haasten we ons naar Shinoda. Shinoda kweekt vooral Gosanke en Ki Utsuri en is een zeer plezierig man om mee om te gaan. Na de aankoop van enkele Ki Utsuri trekken we verder naar Koshuji.

Koshuji :
Koshuji's koifarm is gelegen op slechts 200m van Torazo's koifarm. Koshuji kweekt vele variŽteiten maar vooral Gosanke zoals de meeste kwekers trouwens. We hebben Koshuji's stocks van zeer kortbij bestudeerd en zij waren van zeer hoge kwaliteit. We bowlden onder andere een zeer mooie Ginrin Showa.

Ga naar het vervolg van 30 oktober 2003.

www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help