Startpagina.

Koitrip november 2003
25 oktober
26 oktober
26 oktober(2)
27 oktober
28 oktober
29 oktober
30 oktober
30 oktober(2)
31 oktober
Sfeerfoto's
 

De geheimen van de koihunt.


27 oktober 2003.

  Eindelijk een goede nachtrust gehad maar ik voel dat ik toch nog wat slaap te goed heb. Geen paniek de koi wachten op ons en we verlaten het hotel om klokslag 9.00u. Onze eerste stopplaats vandaag is Miyatora. We waren hier gisteren al geweest maar toen was het al te donker om nog koi te selecteren en hebben we enkel koffie gedronken met de man vandaar dat we hier terugkeren.

Miyatora :
Bij Miyatora treffen we koi aan in vele variŽteiten en maten. Ons oog valt direct op enkele mooie Ginrin Goshiki. Als we Miyatora op deze vissen attent maken zegt hij ons dat dit geen Ginrin Goshiki's zijn maar Shunran. Een nieuwe soort door hem gekweekt. Nu ben ik alle vele jaren met koi bezig en in mijn ogen zijn dit Ginrin Goshiki maar Miyatora houdt vol en vertelt ons dat deze koi het resultaat zijn van een Asagi en een Goshiki. Daarop kijk ik hem recht in de ogen en vraag naar de prijs. Miyatora kijkt recht naar beneden en gunt me geen blik; daarop noemt hij een prijs welke belachelijk weinig is. Inderdaad mislukte Goshiki's maar toch mooie vissen. 'Shunran' betekent donder en is eigenlijk een Goshiki met iets teveel zwart in het rood. Het zijn absoluut geen lelijke vissen en zeker niet duur. De foto zijn tweejarigen en als je het filmpje download kan je een driejarig exemplaar bekijken. Klik hier om het filmpje te starten.
Choguro :
Van Miyatora gaat het naar Choguro. Choguro kweekt enkel Platina Ogon's, ook wel Purachina genoemd. Zoals meestal om niet altijd te zeggen had Choguro san ook nu weer teveel aan de Sake gezeten. Zijn tweejarige vissen waren bijna uitverkocht want datgene dat er nog in de bassins aanwezig was kon ons niet bekoren. Daarop bekeken we zij stocks driejarige, hier zaten nog vele prachtexemplaren tussen.Marusaka :
Onze laatste stop voor vandaag is Marusaka. Een voor mij onbekende kweker en ik was dan ook benieuwd naar zijn stocks. Marusaka kweekt vele verschillende variŽteiten maar vooral Kawarimono. Hier kan je onder andere de zeer mooie en zeldzame Midorigoi aankopen. Toen wij er aanwezig waren zaten er naast Midorigoi vooral Kikusui in de bassins.

Het koihuis; 'laatste keer opgeruimd in 1927'.
Ga naar 28 oktober 2003

www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help