Startpagina.

Koitrip oktober 2004
Maandag 11 oktober
Dinsdag 12 oktober
Woensdag 13 oktober
Donderdag 14 oktober
Vrijdag 15 oktober
Maandag 18 oktober
Dinsdag 19 oktober
Woensdag 20 oktober
Donderdag 21 oktober

 

De vijverspecialisten in Japan.


Dinsdag 12 oktober

 Vandaag begint onze speurtocht bij Kawakami. Bij deze kweker heb je een enorme keuze aan tweejarige koi. Netten en bowl's worden bij elkaar gezocht en een uurtje later veranderen tientallen koi van eigenaar. Onze volgende bestemming is Izumiya. Deze kweker heeft nog niet alle koi binnen gehaald en de aanwezige koi kunnen ons niet bekoren waardoor we al snel doorrijden naar Otsuka.

Otsuka
De rest van de voormiddag brengen we bij deze kweker door. Tientallen koi worden genet en vele vissen veranderen van eigenaar. Vooral de Ochiba's en Asagi's zijn van super kwaliteit. Zo gaat er weer een Asagi naar Geleen van absolute topklasse. Ook Alex en Kees weten de hand te leggen op verschillende toppers.


Na een geslaagde aankoop bij Otsuka bezoeken we na de middag Shinoda. Shinoda heeft reeds veel koi in het koihuis. Zelf heb ik deze kweker al verschillende malen bezocht maar vandaag was ik echt onder de indruk van de kwaliteit van de aangeboden vissen. Werkelijk de absolute top. Verschillende koi worden aangekocht, waaronder vele showa en Hi Utsuri.

Na reeds verschillende vissen te hebben gekocht -waardoor Shinoda in een goede bui verkeerd- laat Robert zijn oog vallen op een Ginrin Showa. Deze koi is als eerste Ginrin Showa erin geslaagd de titel van Grand Champion te behalen op de plaatselijke koishow. Nadat er stevig onderhandeld is over de prijs -overigens een bedrag waar je elke Duitse luxewagen kan voor kopen- wil Shinoda de koi verkopen. Echter dit is buiten zoonlief gerekend want die denkt er niet aan de koi aan de afgesproken prijs van de hand te doen. Wat er zich dan afspeeld zijn taferelen welke in elk gezin wel eens voorkomen als vader en zoon het oneens zijn met elkaar. Uiteindelijk blijft de koi bij Shinoda maar dit verhaal eindigt met "wordt vervolgd".

Morgen zetten wij onze zoektocht naar mooie en betaalbare koi verder.
www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help