Startpagina.

Appeltern - Koi2000
Appeltern 2003a
Appeltern 2003b
Appeltern 2003c
Overzicht show's en beurzen

 

 

Verslag Appeltern 2003 - Koi2000.


16 tot 18 mei 2003.

  De eerste koishow van het jaar is achter de rug. In het prachtige domein welke de tuinen van Appeltern ongetwijfeld zijn heeft koi2000 het startschot gegeven voor een schitterend wedstrijdseizoen.

Net terug van het hele gebeuren is mij vooral de prachtige organisatie opgevallen. Koi2000 doet er werkelijk alles aan om van deze show een succes te maken. Tientallen mensen zijn in de weer om alles vlekkeloos te laten verlopen. Vele tientallen standhouders staan zij aan zij geposteerd waardoor de indruk ontstond alsof ik over een camping liep. Tentjes over elkaar, gezellige drukte welke ook op een camping aanwezig is.

Ik heb ook weer tientallen prachtige koi mogen aanschouwen welke in prachtige blauwe polyesterbakken werden tentoongesteld. Toch spijtig dat ergeen filter op de showvaten is aangesloten. Daardoor ziet de kleur van het water er echt niet uit. De deelnemende handelaars en hobbyisten lopen hierdoor wat zenuwachtig. Ondanks de vieze kleur van het water doet koi2000 er alles aan om de waterkwaliteit optimaal te houden.

De koiwedstrijd.

Spies Quality Koi en Spies Koi- en vijvercentrum behaalden maar liefst 10 prijzen waarvan 6 eerste plaatsen en 4 tweede plaatsen. Waaronder de Baby Champion.

De Baby Champion van Spies Quality Koi.

Dat Spies Quality Koi éénjarige vissen van topkwaliteit kan aanbieden werd duidelijk bewezen met maar liefst 4 eerste prijzen in deze categorie waaronder de Baby Champion. Bijna ontglipte hem deze prijs door slechte communicatie tussen organisatie en jury. Maar ook hier toonde Hans Spies zijn groot hart en kon hiervoor rekenen op een warm applaus van de toeschouwers.

Naast de 4 eerste en één tweede plaatst in klasse 1 behaalde Spies ook een eerste plaats in klasse 6 en 5. Tweede plaatsen werden behaald in klasse 4,5 en 6.De Grand Champion werd gewonnen door T. Balen uit Rotterdam met een Kohaku van 86 cm.

Door de slechte waterkwaliteit is de rechtse koifoto wat wazig.Voor meer foto's van 'De Nationale Koi en Vijverdagen': Meer foto's

www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help