Startpagina.


Momotaro Koifarm op bezoek bij Aqua-Hobby.
Van links naar rechts : Paul Gijbels (Manager director bij Ornafish International), Brian (uitgever van het koitijdschrift Koi-Bito Magazine) en Daisuke Maeda (Momotaro Koifarm)


Deze Momotaro Kohaku (5jaar en reeds 92cm) werd "Takigyo Grand Champion" in de 35th All Japan Koi Show 2003.
De huidige eigenaar is Mr.Mituzo Kaneko. Hij kocht de Kohaku als tosai. De koi verbleef tot zijn 4de jaar in de 1500ton vijver bij Momotaro koifarm en mat toen 82cm. Daarna nam Mr.Kaneko de koi mee naar zijn eigen koifarm en liet deze daar nog 1jaar in zijn eigen mudpond om hem dan in te zetten op de 35th All Japan koi show van dit jaar

Grand Champion zat er nog niet in met deze koi maar Taigyo Grand Champion is de tweede grootste prijs op de All Japan Koi Show.

Mr.Kaneko noemt deze Momotaro kohaku "Seio"
Daisuke Maeda van Momotaro Koifarm


Dekoi had op 25 juni een exclusief intervieuw met Daisuke Maeda van Momotaro Koifarm. Momotaro Koifarm is gelegen in Okayama.

DK: Kan u uzelf en uw bedrijf even voorstellen aan onze lezers?

Daisuke: Mijn naam is Daisuke Maeda en ben verantwoordelijk voor de export van koi voor Momotaro Koifarm. Momotaro Koifarm ontstond 12 jaar geleden en is dus een relatief jong bedrijf.

DK: Wat is de reden van uw bezoek?

Momenteel reis ik samen met Brian(uitgever van het koitijdschrift Koi-Bito Magazine) door Europa om onze koi voor te stellen aan dealers in Belgie, Nederland en Duitsland. Daarna gaan we richting Verenigd Koninkrijk en bezoeken we de Nationale Koishow op 28 en 29 juni.

DK: Ik heb mij laten wijsmaken dat jullie tosai producderen van meer dan 60cm. Klopt dit?

Inderdaad Momotaro Koifarm produceerd de grootste tosai van heel Japan. Onze koi zijn niet alleen zeer groot maar ook zeer mooi. Zo kweekten wij reeds tientallen Grand Champions in de afgelopen jaren.

DK: Hoe slagen jullie erin om op zulke korte tijd echte top Jumbo's te kweken?

Zoals altijd komt het er op aan om de perfecte bloedlijnen te combineren tot een eigen bloedlijn welke we nu onderverdelen in "Mako" en "Eagle".
De "Mako" bloedlijn komt van een Magoi(een natuurlijke koi) van 1.5m. Wij hebben koi van Mako van 82cm op 3jaar en 88cm op 4jaar voor mannelijke koi.

De "Eagle" bloedlijn is afkomstig van een Momotaro Kohaku van 90cm en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de kweek van Momotaro Kohaku.

DK: Kan je iets meer vertellen over Momotaro Koifarm?

Momotaro Koifarm kweekt per jaar meer dan 12 miljoen koi en voor dit jaar zullen we waarschijnlijk uitkomen op 15 miljoen stuks. Na een uitgekiende selectie laten we 0,5% van deze koi doorgroeien tot jumbo tosai. Momotaro koifarm beschikt voor dit alles over 60.000m vijvers en mudponds.

DK: Vijvers en mudponds? Ik heb mij laten vertellen dat jullie de topkoi laten opgroeien in een vijver en niet in een mudpond?

Inderdaad, Momotaro Koifarm beschikt over een indoorvijver van 1500 ton voor het opkweken van koi. In deze vijver laten we enkel onze allerbeste tategoi opgroeien. Bij een temperatuur van 22C en een uitgekiend voedingspatroon groeien deze koi op zeer korte termijn uit naar toekomstige Grand Champions.

DK: Bedankt voor het intervieuw en hopelijk tot ziens in Japan.


Gelukkig voor ons spreekt Mr.Daisuke vlot Engels.


Tijdens een heerlijk etentje konden we wat nader kennis maken met elkaar.
Van links naar rechts rechtstaand: Brian (uitgever van het koitijdschrift Koi-Bito Magazine), Daisuke Maeda (Momotaro Koifarm) en Paul Gijbels (Manager director bij Ornafish International).
Van links naar rechts zittend: Guido Theunissen (Aqua-Hobby), ikzelf (uitgever van deze website) en de schoonvader van Paul.


Monster Momotaro.
Inderdaad het monster van Momotaro, deze koi was 73cm op 2jaar en meer dan 80cm op 3jaar en 1m op 5jaar. Vandaar de naam het 'Monster van Momotaro'. Deze koi is niet alleen groot hij is ook van topkwaliteit.
Op de foto is de koi 2jaar en 6maand oud, op 2jaar en 4maand was deze koi 80cm.


Weeral een Grand Champion van Momotaro Koifarm.

De Grandchampion van de BBKS 2003. Een Sanke van 86cm.

www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help